Fujifilm Instax Square SQ40 İncelemesi
İçerik
Giriş
Bir Instax Square fotoğraf makinesi almayı düşündüyseniz ancak Instax SQ1’in parlak ve renkli tasarımından rahatsız olduysanız, Square SQ40 beklediğiniz fotoğraf makinesi olabilir.
Square SQ40, terracotta SQ1 ile aynı özellikleri ve 62 x 62 mm kare filmi (biraz) daha az gösterişli suni deri bir pakette taşıyor. Siyah ve gümüş kaplama Instax’a daha ince, klasik bir tasarım kazandırıyor ve Instax Mini 40’ın görünümünü beğenenlere daha büyük film desteği ile benzer tarzda bir fotoğraf makinesi alma fırsatı sunuyor.
Instax Square SQ40 özelliklerle dolu değil, ancak harika görünüyor ve kullanımı inanılmaz derecede kolay.
Instax Square SQ40, SQ1’in canlı yüzeyini daha klasik bir suni deri stili ile değiştiren harika ve basit bir şipşak fotoğraf makinesidir.
Artıları
- Klasik siyah ve gümüş tasarım.
- Kullanımı kolay.
- Parlak, stilize çekimler.
Eksiler
- Yakın çekimler bulanık olabilir.
- Instax film ucuz değil.
Temel Özellikler
- Klasik tasarımSiyahsuni deri kaplama.
- OtomatikpozlamaFotoğrafları aydınlatmak için flaşile.
- SelfiemoduPoz vermeyeyardımcı bir ayna ile.
- KareçekimlerInstax Kare filmçeker.
Tasarım ve özellikler
- Siyah suni deri kaplamaya sahiptir.
- Büyük ve kalın ama ağır değil.
- Kontroller çok basit.
Fujifilm’in Instax serisinden beklediğim gibi, Square SQ40 da kişilikli bir tasarıma sahip.
Fotoğraf makinesi dikdörtgen şeklinde ve yüksekliği genişliğinden biraz daha az. Siyah suni deri malzeme, parlak gümüş detaylarla öne çıkan yanlar, deklanşör düğmesi ve lensin ön kısmı dışında fotoğraf makinesinin dışını kaplıyor.
Sonuç olarak, doğrudan 2021’in Instax Mini 40’ından alınan nötr – ancak daha az dikkat çekici olmayan – klasik bir stile sahip tıknaz bir kamera ortaya çıkıyor.
Fotoğraf makinesi, SQ1’in canlı görünümünden rahatsız olanlar için daha çekici bir pakette (hala mevcut) Instax SQ1 ile aynı özellikleri taşıyor. SQ40 daha çok SQ6’yı andırıyor ve parlak ve kabarcıklı Mini 12’nin tam tersi.
Yeni SQ40’ın görünümü hoşuma gitse de, boyutu bana biraz vurdu-kırdı gibi geldi. Kamera yanımda taşıyabileceğim kadar küçük ve hafif ama küçük bir çantaya sığacak kadar kompakt değil. Bu da daha büyük bir çanta taşımam ya da gece veya gündüz dışarı çıkarken kamerayı vücudumda asılı tutmam gerektiği anlamına geliyordu.
SQ40 ile SQ1 arasında fark ettiğim bir fark, tutma yerinin boyutuydu. Fujifilm, SQ1’deki dokulu tutma yerinden neredeyse tamamen kurtulmuş ve yerine SQ40’taki deklanşör düğmesinin olduğu yerde küçük bir çıkıntı koymuş.
Ancak kontroller hemen hemen aynı. Kamerayı açmak için lensi bir kez veya selfie moduna geçmek için iki kez çevirebilirsiniz. Bu modda, grup çekimleri de dahil olmak üzere kendi fotoğraflarınızı çerçevelemek ve çekmek için kameranın önündeki küçük aynayı kullanabilirsiniz.
Kontrollerin kullanımı son derece basittir ve bu kameranın kullanıcı dostu olduğunu hissettirir. Tek yapmanız gereken objektifi çevirmek, vizörden bakmak ve fotoğraf çekmek için deklanşöre basmak; kamera pozlamayı ve baskıyı otomatik olarak ayarlıyor.
Hatta bir noktada kamerayı bir yabancıya uzattım ve deklanşör düğmesinin nerede olduğunu hızlıca kontrol ettikten sonra arkadaşlarımın ve benim fotoğrafımızı çekmekte hiç sorun yaşamadı.
Görüntülerin yeterince parlak çıkmasını sağlamak için otomatik pozlama ve flaş kontrolü var, ancak Instax Mini 12 ile başlatılan ve vizörün daha küçük kamerada doğru şekilde hizalanmasını sağlayan Paralaks Düzeltme özelliğinden hiçbir iz yok.
Fujifilm’in hibrit şipşak fotoğraf makineleri ve yazıcılarının aksine, yardımcı uygulamada hiçbir gizli özellik bulunmuyor. Ancak Instax Up! uygulamasını kullanarak fotoğraflarınızı tarayabilir ve sosyal medyada paylaşabilirsiniz.
Performans ve görüntü kalitesi
- Fujifilm’in Instax Square filmi ile uyumludur.
- Görüntüler bazı bölgelerde keskin, bazı bölgelerde ise yumuşaktır.
- Çekimleri hizalamak için aynalı bir selfie modu var.
Instax Square SQ40, Fujifilm’in kenarlıklar dahil 62 x 62 mm veya 86 x 72 mm boyutlarındaki Instax Square filmiyle çalışır.
Fujifilm filmi iki kartuşun her birinde 10 çekim olacak şekilde 20’lik kutularda satıyor ve bu da çekim başına yaklaşık 85 peni ediyor. Bu fahiş bir fiyat olmayabilir, ancak odaklanmamış bir baskı aldığınızda ve çekimi tekrar hizalarken fotoğraf makinesindeki küçük sayacın aşağı doğru ilerlemesini izlemek zorunda kaldığınızda biraz acı verici hissedebilirsiniz.
Hiç film israf etmediğinizden emin olmak istiyorsanız, bunun yerine bir Instax yazıcı (Instax Square Link gibi) almanızı tavsiye ederim. Bunlar, yalnızca en sevdiğiniz resimleri basmak için cihazı bağlamadan önce akıllı telefonunuzda istediğiniz kadar fotoğraf çekmenize olanak tanır. Bununla birlikte, şipşak bir fotoğraf makinesini yanınızda taşımanın spontanlığını yaşamak istiyorsanız Square SQ40 hala en iyi seçimdir.
Görüntü kalitesi iyi, kamera iyi miktarda detay ve kontrast yakalayabiliyor, otomatik pozlama ve flaş ise günün hangi saati olursa olsun nesnenizi aydınlatmak için yeterli ışık sağlıyor.
Özellikle düşük ışıkta veya parlak ışıkların fotoğrafını çekerken Instax Mini 12’ye kıyasla tutarlı bir şekilde keskin görüntüler yakalamakta daha az başarılı olduğumu hissettim.
Neyse ki, kusurlu görüntüler anında fotoğrafçılığın cazibesinin bir parçası, bu nedenle langırt makinesinin ışıklarındaki bulanıklık ve arkadaşlarımın trende çekilmiş bu fotoğrafının arka planındaki bulanık metin, bu görüntüleri mahvetmek yerine onlara biraz karakter katıyor.
Odak, hem normal hem de selfie modlarında yakın çekimlerde daha sık dalgalanıyor, bu yüzden bu kamerayı kullanırken kesinlikle bir adım geri gitmenizi tavsiye ederim. Bu durum Mini 12’yi test ederken de yaşadığım bir şeydi.
SQ40’ın ürettiği baskılar daha soğuk ve koyu renkli ama parlak renkler yine de göze çarpıyor. Cilt tonları genellikle gerçek hayattan daha açık ancak film, insanların aşırı hayalet gibi görünmesini engellemek için iyi miktarda sıcaklığı koruyor.
Selfie modu harika bir özellik ve ayna, çekimleri hizalamayı ve kameraya poz vermeyi kolaylaştırıyor.
Bir şipşak fotoğraf makinesinin pil ömrünü test etmek zordur, ancak Fujifilm pilin yaklaşık 30 Instax Kare paketine, yani 300 çekime yeteceğini iddia ediyor. Ancak kamera iki adet CR2 pil gerektiriyor, bu nedenle pilleri değiştirmek Mini 12’deki AA’ları değiştirmekten biraz daha pahalıya mal olabilir.
Satın almalı mısınız?
Şık bir şipşak fotoğraf makinesi istiyorsunuz:
Instax Square SQ40, Instax SQ1’in yeni bir görünüm kazanmış halidir. Daha canlı, kitsch bir tarzı tercih ediyorsanız, SQ1 incelememize göz atmalısınız.
Cüzdan boyutunda baskıları tercih ediyorsunuz:
Cüzdanınıza, kartlığınıza koyabileceğiniz veya bir telefon kılıfının arkasını süslemek için kullanabileceğiniz ince baskılar arıyorsanız, Instax Mini 40’ı tercih edebilirsiniz.
Son Düşünceler
Instax Square SQ40, Mini 40’a benzer bir estetiğe uyması için siyah suni deri ve gümüş detaylarla giydirilmiş SQ1’dir. Fotoğraf makinesini kullanmak SQ1’de olduğu kadar kolay ve özellik seti, pozlama ve flaşın otomatik olarak çalışması, çekim için tek bir deklanşör düğmesi ve özçekimleri hizalamaya yardımcı olmak için lensin yanında bir ayna ile çok temel olmaya devam ediyor.
Görüntü kalitesi de hemen hemen aynı; kamera mavimsi tonlar, iyi kontrast ve bazı görüntülerde keskin detaylar, bazılarında ise daha yumuşak ve bulanık sonuçlar sunuyor. Kare baskı boyutu, daha küçük Mini çeşitlerine kıyasla kareye birkaç kişiyi kolayca sığdırabileceğiniz için grup çekimleri için güzeldir. Bununla birlikte, hangi modeli seçerseniz seçin Instax film ucuz değildir, bu nedenle fotoğraf makinesinin maliyetine ek olarak bunu da göz önünde bulundurmanız gerekir.