Asus ROG Swift OLED Monitör İncelemesi

Giriş

Oyuncuların her şeye sahip olup olamayacağını hiç merak ettiniz mi? Asus ROG Swift PG32UCDM işte bunu hedefliyor. Asus’un dünyada bir ilk olan monitörü, zorlu oyuncuların tüm lüks ihtiyaçlarını karşılamaya çalışmak için üst düzey özellikler sunuyor.

Asus, Computex 2023’te ROG Swift PG49WCD ile dünyada bir ilk olan cihazları piyasaya sürmekten çekinmiyor. Gamescom 2023’te, teknik özelliklerine baktığınızda aklınızı başınızdan alacak bir oyun monitörüyle yine karşınızda. Tam incelememiz söz konusu olduğunda kanıtın pudingde olması gerekecek, ancak işte Köln’deki sahadaki ilk izlenimlerim.

Asus ROG Swift OLED PG32UCDM, dünyanın ilk 32 inç 4K QD-OLED monitörüdür ve 240Hz oyun deneyimine lüks detaylar ve renkler getirir.

Temel Özellikler

  • İkinci nesil Quantum Dot OLEDteknolojisiSıvı siyahlar ve zıplayan renkler içinQD-OLEDpanel.
  • Yüksek çözünürlük ve yenileme hızı4Kve 240Hz, oyuncular için kalite ve çözünürlük sağlar.
  • Çoklu cihaz yönetimiKolaycihaz kontrolü ve şarj içinakıllıKVM ve USB-C bağlantısı.

Fiyat ve Bulunabilirlik

Asus ROG Swift PG32UCDM için tüm fiyatlandırma detaylarına sahip değiliz, ancak monitör pazarının son derece pahalı ucuna koyarak yaklaşık 1.500 $ ‘a mal olmasını bekleyebilirsiniz, ancak cömert özellikler göz önüne alındığında bu bekleniyordu. Bulunabilirlik için, 2024’ün başlarında raflara çıkmasını bekleyebilirsiniz, bu yüzden orada beklemek için hala biraz zaman var.

Tasarım ve Özellikler

  • Entegre soğutucu
  • Smart-KVM ve USB-C şarj

Tasarım, ince çerçeveler ve bükülmüş görünümlü tripod standı ile standart Asus ROG Swift ücretidir. Sade bir siyah renkle geliyor ve arka kısımda LED aydınlatma bulunuyor.

Bu monitörün göz alıcı özellikleri arasında, anakartın serin kalmasını sağlamak için özel bir soğutucu şeklinde özel bir soğutma çözümü yer alıyor – ve bir fana gerek yok. Bu ROG Swift’te ayrıca soğutma etkisi için panelin arkasında bir grafen film de bulunuyor. Bunlar, daha düşük seçim sıcaklıkları sağlayacaktır, bu da sinir bozucu yanma olaylarının daha az gerçekleşmesi anlamına gelir.

Ayrıca Smart-KVM ve USB-C desteği ile muhteşem bir rahatlık sunuyor. Smart-KVM, klavye ve fare gibi iki adede kadar bağlı cihazı doğrudan bu monitör üzerinden kontrol edebileceğiniz anlamına geliyor. Resim içinde resim modu da dahil olmak üzere çoklu monitör kontrolü de var. USB-C bağlantı noktası bir USB hub olarak işlev görebilir ve cihazlarınızı şarj etmek için 90W Güç Dağıtımı sağlar.

Bağlantı noktalarının tamamı için henüz kesin özelliklere sahip değilim ancak iki HDMI bağlantı noktası, bir DisplayPort, bir USB-C Güç Dağıtımı bağlantı noktası ve üç USB bağlantı noktası bulunuyor.

Görüntü Kalitesi

  • Dünyada ilk 32 inç 4K QD-OLED
  • 240Hz’e kadar ve 0,03 tepki süresi
  • 1000 nit parlaklık

Asus ROG Swift PG32UCDM, mükemmel OLED panellerden beklediğimiz sonsuz renk yelpazesini sunarken, bu canlılığı geniş ayrıntılara yaymak için yüksek piksel sayısı ile eşleştirildiğinde şüphesiz görülmeye değer bir manzara. 1000 nit parlaklık, her ortamda harika görünmesini sağlar ve bir OLED’den beklediğiniz derin kontrasta yardımcı olur. Oyun monitörleri genellikle çözünürlük, yenileme hızı, boyut, parlaklık ve diğer özellikler arasında seçim yapmak gibi ödünlerin hikayesidir. Ancak, bu monitör her şeye sahip gibi görünüyor.

4K çözünürlüğün lüks doğası ve QD-OLED desteğinin yanı sıra, 240Hz’e kadar yenileme hızı ve 0.03 tepki süresi de oyunlardaki hünerini ortaya koyuyor. Ayrıca Nvidia G Sync ile uyumlu ve AMD FreeSync Premium Pro teknolojisine sahip. Tam güçle deneyimleyemedim ama bu güçlü oyun özellikleri, ister kalite ister sadakat olsun, bir oyunun talepleri ne olursa olsun çarpıcı bir deneyim isteyen oyuncular için bunu çekici bir seçim haline getirmelidir.

Asus ROG Swift OLED PG32UCDM, her şeye sahip olmanızı sağlayan oyun monitörü olarak tanıtılıyor ve ilk izlenimlerime göre tam da bunu sunabilir gibi görünüyor. Gamescom 2023’te sergilenen 4K çözünürlük ve QD-OLED teknolojisine baktığımda, ekrandan damlayacakmış gibi görünen yoğun detay ve renklerle gözüme çarptılar. Kare hızı ve tepki süresi talepleri olan oyuncular da, sırasıyla 240Hz ve 0.03ms’ye kadar yerleşik olarak tamamen karşılanmaktadır.

Peki, sorun nedir? Kesin olarak bildiğimiz tek şey, bu monitöre sahip olmak için 2024’ün başlarına kadar bekleyeceğiniz ve daha az net olan şey ise, bu oyun monitörünün yaklaşık 1.500 dolara mal olacağıdır – “her şeye” sahip olmak ucuza gelmeyecektir.

User Rating: 5 ( 1 votes)

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu